Ervaring Implacement Projecten

Implacement Projecten heeft al 20 jaar ervaring in het uitvoeren van projecten voor re-integratie en participatie. Hieronder staat een overzicht van al onze projecten. Wij hebben projecten gedaan gericht op statushouders en op het gebied van re-integratie.

Voor de projecten die wij nu uitvoeren, kunt u hier klikken: Onze projecten.

re-integratie en mensen met een Afstand tot de arbeidsmarkt

  • JOBCOACHING, RE-INTEGRATIE EN OUTPLACEMENT

    Jobcoaching was een project waarin Implacement mensen ondersteunde in het vinden en/of uitvoeren van een (nieuwe) functie bij een werkgever. Implacement ondersteunde ten eerste mensen na hun ziekte met een re-integratietraject. Hierdoor was de terugkeer naar hun werk versneld en werd hernieuwde uitval voorkomen. Ten tweede ondersteunde Implacement langdurig zieke werknemers of medewerkers die lange tijd buiten de arbeidsmarkt waren geweest naar een nieuwe baan. Dit werd gedaan met jobcoaching (en loopbaancoaching). Hierbij werd hen geleerd om hun eigen kwaliteiten in te zien, (extra) kennis en vaardigheden te ontwikkelen en om deze elementen succesvol in de markt toe te passen. Ook statushouders werden door ons getraind in de kenmerken van de typisch Nederlandse arbeidsmarkt (de sollicitatieprocedure, tijdmanagement, gedrag op de werkvloer, etc.) en hoe hierop succesvol te anticiperen.

  • Training en Scholing

    Implacement Projecten heeft trainingen gegeven aan medewerkers die beter wilden functioneren in hun eigen baan, of wilden omscholen om hun kansen op de arbeidsmarkt te vergroten/verbreden. Implacement hielp in eerste instantie om medezeggenschapsorganen om te vormen tot een functioneel team dat efficiënt binnen de organisatie kon meedenken. Ook steunde Implacement managers en directieleden die ‘coaching on the job’  d.m.v.  intervisie wilden, bijvoorbeeld bij personeelsleden die weer even gemotiveerd moeten worden.
          Implacement bood daarnaast ook opleidingen voor mensen vanuit de reclassering. Deze mensen werden omgevormd tot actief bijdragende, verantwoording nemende werknemers. Ook  voor jongeren heeft Implacement opleidingen gegeven tot bijvoorbeeld verkeersregelaar of magazijnmedewerker. Tevens werden er opleidingen in de toezicht- en veiligheidsbranche en hospitality uitgevoerd. Implacement begeleidde daarnaast eveneens stagiaires in hun scholing in verschillende branches.

Statushouders en inburgering

  • All Women Aboard

    ‘All Women Aboard’ was een empowerment training in voor Syrische en Eritrese vrouwen in de gemeente Haarlemmermeer. Het traject duurde 9 maanden. Het doel van de training was om deze groep vrouwen uiteindelijk verder te helpen in hun integratieproces. Dit kon bijvoorbeeld door te participeren in de algemene zin, of met het vinden van betaald en/of vrijwilligerswerk. Het project was een pilot in samenwerking met Constellation en werd gefinancierd door het Ministerie van SZW. De uitslag van dit project heeft bijgedragen aan de nieuwe Inburgeringswet.

  • Empowerment Tibetanen

    In 2020 heeft Implacement Projecten een cursus ‘Empowerment Tibetaanse Vluchtelingen’ uitgevoerd in opdracht van de gemeente Amsterdam. De focus in de cursus lag op het versterken van de positie van Tibetaanse statushouders in de maatschappij. Tijdens het traject werd aandacht besteed aan informatievoorziening en begeleiding naar een plan voor de toekomst. Het starten van een opleiding of vinden van een geschikte baan speelde daarin een cruciale rol. Door middel van (creatieve) opdrachten, groepssessies en individuele gesprekken werden de cursisten geprikkeld om na te denken over hum ambities, kwaliteiten en interesses. Ze werden gestimuleerd hun toekomst vorm te geven en een plan te ontwikkelen dat hen zal helpen hun persoonlijke doelen te behalen.

  • Intake Plus

    Intake Plus was een cursus van 6 weken in de gemeente Haarlemmermeer. De cursus was bedoeld voor statushouders die net nieuw in de gemeente waren komen wonen. In de cursus werden essentiële onderwerpen behandeld om zo wegwijs te raken in de Nederlandse samenleving. In de cursus werd les gegeven over (psychische) gezondheid, geschiedenis, politiek, kernwaarden en feestdagen. Daarnaast kregen de cursisten ook Nederlandse les op beginnersniveau (A0-A1). Vluchtelingen Werk Nederland droeg ook bij aan de cursus door lessen te geven over diverse geldzaken (belastingen betalen, toeslagen, uitkeringen, verzekeringen en hoe om te gaan met geld binnen je eigen huishouding). Aan het einde kregen alle cursisten een certificaat na een succesvolle afronding en hadden ze basiskennis meegekregen om hun inburgeringstraject te vervolgen.

  • Taal & Werk

    In opdracht van de Gemeente Uithoorn voerden wij het Taal & Werk traject uit. Statushouders werden binnen dit traject van 1,5 jaar één op één gecoacht naar een duurzame werkplek. Naast het verwerven van jobskills, zoals bij sollicitatie-, zelfverzekerdheid- en presentatietrainingen, kreeg de statushouder taallessen op maat. In staat zijn om zelfverzekerd Nederlands te praten is namelijk van grote invloed op het vinden van passend en leuk werk.

Contact

Locatie Amsterdam Notweg

(Participatieverklaring & Taalonderwijs)

Notweg 38-C
1068 LL Amsterdam
020-4530202
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Locatie Amsterdam Keurenplein

(Social Return)

Keurenplein 35
1069 CD Amsterdam
020-6109946
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Locatie Hoofddorp

(Taalintensivering & Taalonderwijs)

Binnenweg 10
2132 CT Hoofddorp
023-5553368
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.


HOOFDKANTOOR IMPLACEMENT

Keurenplein 35
1069 CD Amsterdam
020-6109946
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

© 2023 Implacement Projecten - Alle rechten voorbehouden.